Doona autostoel

8.2

Algemeen

8.0/10

Kwaliteit

8.3/10

Gebruiksgemak

8.5/10

Duurzaamheid

8.3/10

Prijs

7.9/10

Pluspunten

  • Handig in gebruik, eerste opvouwbare autostoel groep 0
  • Zeer comfortabel
  • Makkelijk opvouwbaar in een handomdraai

Wat een gemak de Doona autostoel. In een beweging haal je dit autostoeltje uit de auto, klap je de wielen naar beneden, en heb je een kinderwagen waar je even een snelle boodschap mee kan doen. Je moet er rekening mee houden dat je geen lange wandelingen kan maken met deze autostoel, omdat je baby niet uren in een autostoel kan liggen. De Doona autostoel is een autostoel voor de allerkleinste. Deze autostoel valt in de categorie groep 0 waardoor deze geschikt is vanaf de geboorte.

De Doona autostoel is te gebruiken tot ongeveer 1 jaar met een maximaal gewicht van ongeveer 13 kilogram. Reis je geregeld met je baby dan is dit natuurlijk super handig. Nu heb je zelfs in het vliegtuig het onderstel bij je.

De Doona autostoel kan eenvoudig bevestigd worden in de auto met de autogordel maar past ook op een ISOFIX systeem. Met het ISOFIX systeem klik je eenvoudig het autostoeltje in de auto vast. Wel moet je er rekening mee houden dat als je gebruik wilt maken van het ISOFIX systeem dat deze in de auto bevestigd moet worden. Alle nieuwe auto’s zijn inmiddels voorzien van dit systeem maar is je auto wat ouder dan is het verstandig dit even te informeren.

Naast dat het makkelijk is om je autostoeltje op het ISOFIX systeem te bevestigen zorgt het er ook voor dat het nog veiliger wordt om je baby te vervoeren in de auto. Voor iedere autostoel is een apart ISOFIX systeem dus dat geldt ook voor de Doona autostoel dit is de Doona ISOFIX base.

Dit autostoeltje is bedoeld voor kleine stukjes als je gebruik maakt van de wagen optie. Wel kwam er een terechte vraag naar boven: Wat als de wielen vies zijn en ik moet de autostoel weer terug zetten in mijn auto. Gelukkig hebben ze hier goed over na gedacht. Er zijn speciale wielbeschermers, uiteraard los te verkrijgen, die je autobekleding kunnen beschermen tegen vieze wielen.

Naast de wielbeschermers is er voor deze Doona autostoel ook nog verkrijgbaar: een draagtas, regenhoes en een muggennet. Dit maakt het echt wel een complete autostoel met veel comfort. Ideaal als je snel even wat wilt doen en moeite hebt met het dragen van de autostoel.

“De Doona autostoel transformeer je met een beweging van een autostoel naar een kinderwagen. Ideaal als je even snel een boodschap moet doen bijvoorbeeld. Voor ouders die veel reizen is deze autostoel een uitkomst.”

Er is een kort filmpje gemaakt van de Doona autostoel waarbij goed te zien is hoe makkelijk de autostoel om te toveren is tot een kinderwagen.

FacebooktwittermailFacebooktwittermail