Babyzen YoYo

7.6

Algemeen

7.6/10

Kwaliteit

7.8/10

Gebruiksgemak

7.6/10

Duurzaamheid

7.8/10

Prijs

7.1/10

Pluspunten

  • Fijne en stevige buggy
  • Heel klein opvouwbaar past in bijna iedere auto, of voorin de fietsmand
  • Met 1 hand te besturen

Minpunten

  • Is wat aan de dure kant maar daar krijg je wel een super goede buggy voor

Met de Babyzen YoYo buggy ben je in 1 x klaar. Deze buggy kun je namelijk vanaf de geboorte gebruiken en later ombouwen tot buggy als je kindje wat ouder is en goed kan zitten. De Babyzen YoYo buggy is zeer compact op te vouwen, met een hand te sturen en uit te klappen. Erg geschikt voor als je weinig (opberg) ruimte hebt of op een verdieping woont zonder lift.

Wil je de Babyzen YoYo buggy vanaf de geboorte gebruiken dan begin je met de 0+ versie. Deze versie bestaat uit een onderstel, rugleuning die volledig plat kan liggen, reiswieg inleg met een 5-punts gordel, hoofdsteun voor pasgeborenen, voetenzak, 3-standen kap, boodschappenmandje, regenhoes en schouderband.

De reiswieg inleg is te vergelijken met een gevoerd matrasje zoals in een kinderwagen. De inleg vormt samen met de rugleuning en de 3-standen kap een geheel zodat je baby beschut in de wagen ligt. Voor de veiligheid zet je je kindje vast met een 5-punts gordel. De hoofdsteun zorgt ervoor dat het hoofdje van je pasgeboren baby stabiel blijft liggen. Een dekentje is niet nodig want bij de wagen wordt een voetendekje geleverd dat je vast ritst aan de inleg. Zo ontstaat een voetenzak en blijft je baby heerlijk warm.

Het grote voordeel van de Babyzen YoYo buggy is dat deze buggy super compact op te vouwen is. De buggy neemt slechts de helft van de ruimte in, in vergelijking met een standaard paraplu buggy. Bij de buggy wordt een schouderband geleverd waarmee je de Babyzen als schoudertas kunt dragen. Met de handige duwstang is de buggy met een hand te besturen.

Het uitklappen van deze buggy is werkelijk een fluitje van een cent. Je ontgrendelt met een hand het mechanisme en door aan de duwstang te trekken klap je de buggy in 1 beweging uit waarna je je kindje er direct in kunt leggen, zelfs als je alleen bent.

Doordat er maar een klein pakje overblijft als deze buggy is ingeklapt is dit de eerste buggy die als handbagage mee mag aan boord van een vliegtuig en past in de bagagevakken boven de stoelen*. Vanaf nu hoef je dus niet meer met je baby in die tochtige sluis te wachten totdat het personeel je buggy uit het ruim heeft gehaald. Je neemt zelf je buggy mee uit het vliegtuig, klapt hem met 1 hand uit en je kunt meteen je kindje er in leggen en op je gemak naar de bagageband lopen.

De buggy is geschikt voor kinderen vanaf de geboorte tot maximaal 15 kilo. De stof is geheel afneembaar en wasbaar in de wasmachine op 30 graden. Los verkrijgbaar is een draagtas voor de buggy en een muskietennet.

De Babyzen YoYo buggy kun je vanaf de geboorte van je kindje gebruiken. Is zeer compact op te vouwen en met een hand te sturen en uit te klappen.

Wanneer je kindje goed kan zitten kun je de Babyzen YoYo buggy ombouwen tot een gewone buggy. Hiervoor moet je wel de rugleuning omzetten van liggend naar staand en een basiszitting 6+ met nieuwe zonnekap kopen. In deze stand kan de rugleuning ook meer liggend gezet worden tot wel 140 graden voor als je kleintje in slaap valt.

* Hoewel de buggy volledig voldoet aan de eisen zoals gesteld door IATA is het verstandig voordat je gaat vliegen te checken of de maatschappij waarmee je vliegt de buggy ook als handbagage wil accepteren. Dit kan per maatschappij verschillen.

Wil je zelf zien hoe snel je deze buggy kunt in- en uitklappen. Ga dan naar de website van de leverancier en kijk de video(In de video is de Babyzen YoYo Buggy 6+ versie te zien maar het inklappen werkt hetzelfde.)

FacebooktwittermailFacebooktwittermail