Duux Luchtbevochtiger

6.5

Algemeen

6.5/10

Kwaliteit

6.8/10

Gebruiksgemak

6.0/10

Duurzaamheid

6.7/10

Prijs

6.5/10

Pluspunten

  • Compacte luchtbevochtiger
  • Voorzien van een nachtlampje
  • Geen last meer van hoesten en doge lucht

De Duux luchtbevochtiger is een luchtzuiveraar. De luchtbevochtiger creëert binnen enkele seconden na het aanzetten een zogeheten koude mist. Dat betekent dat de damp die de luchtbevochtiger verspreid niet heet is. Een prettig idee als je dit apparaat bijvoorbeeld op de kamer van je kindje hebt staan. De mist zorgt ervoor dat het aantal stofdeeltjes in de lucht minder wordt. Het zuivert daardoor de lucht in de kamer waar de luchtbevochtiger staat. De kwaliteit van de lucht die jij of je kindje inademt is beter waardoor je ook beter zult slapen. Ben je allergisch voor stof dan zal dit apparaat bijdragen aan een beter klimaat in het vertrek waar het apparaat staat.

Heeft je kindje of heb jij last van een droge hoest dan is de luchtbevochtiger ideaal om op je slaapkamer te zetten omdat het (te) droge lucht voorkomt. Ben je verkouden en heb je moeite met goed ademhalen dan kan de Duux luchtbevochtiger als een soort aromatherapie dienen. Door enkele druppels eucalyptus aroma in de watertank te doen wordt de aroma op subtiele wijze verspreid waardoor de luchtwegen meer open gaan staan.

In de luchtbevochtiger zit een lampje wat een geruststellend nachtlampje kan zijn op de kinderkamer. Er zit een grote watertank in de Duux luchtbevochtiger met een inhoud van maar liefst 1 liter. Als de watertank leeg is of het waterniveau is te laag dan gaat het licht knipperen om je te waarschuwen. De interval functie zorgt ervoor dat het apparaat gedurende langere tijd kan werken. Daarnaast is er ook de mogelijkheid om de timer functie in te schakelen zodat het apparaat vanzelf uitschakelt na 1, 2 of 3 uur..

De luchtbevochtiger kun je eenvoudig schoonmaken door de inhoud van de watertank eruit te gieten. Met een vochtige doek neem je het binnenste van de tank af. Heeft de watertank kalkaanslag dan kun je hem reinigen door er schoon water in te doen en daar 2 tot 3 eetlepels witte azijn aan toe te voegen. Laat de Duux luchtbevochtiger met dit mengsel zo’n 4 tot 12 uur staan – dit is afhankelijk van de hoeveelheid kalkaanslag. Spoel de watertank na het reinigen goed om.

De Duux luchtbevochtiger zuivert de lucht wat de kwaliteit van de slaap bevordert.

Wil je meer weten over de Duux luchtbevochtiger dan kun je ook een kijkje nemen op de website van de leverancier.

FacebooktwittermailFacebooktwittermail