Met een babydrager kun je je baby heel dicht bij je dragen. Heerlijk tegen je aan kan je baby wegdromen en gewiegd worden op de buik van mama of papa. Er is onderzoek gedaan dan ouders die hun kinderen 4 uur per dag dragen die baby’s veel minder huilen. Is je baby ouder dan kan het ook vanaf ongeveer 1 jaar gedragen worden op de rug. Er zijn inmiddels veel verschillende babydragers te verkrijgen waaronder een draagzak ook wel een ergonomische draagzak genoemd, draagdoek, rugdrager of heupdrager. Maar zoals je al ziet zijn er heel veel verschillende soorten en hoe kies je nu de babydrager die bij je past. Dit is een goede vraag en wij hopen op deze vraag antwoord te kunnen geven. We gaan even in op de verschillende draagsystemen die er zijn om je baby te kunnen dragen op een rij zetten er hierover wat meer uitleg geven.We hopen hierdoor je wat meer duidelijkheid te geven over de verschillende babydrager die er zijn.

We beginnen met een draagdoek. Een draagdoek wikkel je op een bepaalde manier om je heen. Dit draag systeem wordt gebruikt bij pasgeboren baby’s en voornamelijk wordt dit systeem gebruikt om je baby op de buik te dragen. In andere landen worden draagdoeken ook gebruikt om je baby op de rug te dragen maar dat is hier niet gebruikelijk. Je baby dragen in een draagdoek is niet voor iedereen geschikt omdat het wel even aanleren is hoe je je baby in de draagdoek moet wikkelen. Dit is in het begin wel even lastig maar als je het eenmaal door hebt dan kan ook jij dit. Het is alleen een kwestie van geduld. Met een draagdoek draag je je baby heel dicht tegen je aan en mag worden gebruikt vanaf de geboorte omdat je baby een natuurlijke en gezonde houding heeft in dit draagsysteem.

Voor ouders die hun baby zonder al te veel moeite willen dragen in een babydrager kan een draagzak een uitkomst bieden. Hierbij kun je in een handomdraai je baby bij je dragen. Niet alleen zeer makkelijk, maar een draagzak kan ook heel lang door gedragen worden. Zo kun je een draagzak gebruiken vanaf de geboorte tot dat je je kindje niet meer kan of niet meer wil dragen. Op een gegeven moment zijn je kinderen gewoon te zwaar geworden om een langere tijd achter elkaar te dragen. De meeste draagzakken kunnen worden gebruik tot 4 jaar dat is naar mijn mening wel erg lang. Nog een groot voordeel is dat je een draagzak gebruiken kan om je baby op de buik te dragen maar ook op de rug en de heup. Zo maakt dit een compleet draagsysteem waarbij je je baby zo lang door te dragen tot dat het niet meer nodig is.

Een heupdrager is ontworpen voor als je snel even je kindje wil dragen. Dit is een kussentje op je heup die als ondersteuning bied voor je kindje. Een heupdrager is alleen te gebruiken als je kindje al reeds zelfstandig kan zitten. Je kunt de heupdrager als een soort van heupband om je heen dragen. Deze zal niet in de weg zitten dus kun je overal mee naar toe nemen.

Er zijn dus verschillende babydragers voor ouders met verschillende wensen. Voor iedere wens hebben wij inmiddels wel een product op de site staan. Bedenk voor je een babydrager gaat aanschaffen welke wensen je hebt aan een babydrager. Zo kom je vanzelf uit bij degene die het beste bij je past.

Wat is een babydrager? Welke babydrager past bij je en moet je kiezen om hier zo lang mogelijk van te kunnen genieten.

FacebooktwittermailFacebooktwittermail