VSM Cinababy buikjesolie

Adviesprijs € 9.99
8.5

Algemeen

8.8/10

Kwaliteit

8.6/10

Gebruiksgemak

8.5/10

Duurzaamheid

8.9/10

Prijs

7.5/10

Pluspunten

  • Heerlijke rustige geur niet overheersend
  • Zuinig in gebruik
  • Niet schadelijk voor je kindje
  • Geschikt voor babymassage

VSM Kind komt met de CSM Cinababy buikjeslolie een speciale olie voor het buikje van je baby. Heeft je baby veel last van buikkrampjes dan is VSM Cinababy buikjesolie wellicht iets voor jouw baby. De Cinababy buikjesolie is een olie die is samengesteld uit een zoete amandelolie met mandarijnolie, sinaasappelolie, lavendelolie en rozemarijnolie. Van oudsher worden al massages ingezet om de spijsvertering te bevorderen en buikkrampjes bij baby’s te verminderen en dragelijker te maken.

De VSM olie is speciaal ontwikkeld om je baby te laten ontspannen. Dit zorgt ervoor dat de buikkrampjes minder worden en omdat je baby zich ontspant zullen de buikkrampjes ook dragelijker worden. Naast het masseren van het buikje van je baby is deze olie ook geschikt om het hele lichaam mee in te smeren en te masseren. De buikjesolie is geschikt vanaf de geboorte.

Begin je met het masseren van het buikje van je baby dan is het wel belangrijk dat je wacht tot het navelstompje eraf gevallen is. Vanaf dit moment kun je je baby op elk gewenst moment van de dag masseren. De Cinababy buikjesolie is alleen uitwendig te gebruiken en is niet geschikt voor in bad of onder de douche. Ben je of is je baby overgevoelig voor een van de bestanddelen van de buikjesolie dan wordt het gebruik hiervan afgeraden.

Een buikjes massage duurt ongeveer 5 tot maximaal 10 minuten. Je kunt beter een wat kortere massage geven en dit meerdere keren per dag doen dan te lang achter elkaar. Houd er rekening mee dat er minimaal een half uur tussen de voeding en de massage zit. Het kan zowel voor als na de voeding maar wel met een half uurtje rust ertussen. De ruimte waarin je je baby een massage geeft moet minimaal 24 graden zijn. Dit voorkomt dat je baby te veel afkoelt. Als tip kunt je je baby in een warme doek leggen en alleen het gebied blootleggen wat je gaat masseren. Zorg voor een rustige omgeving met zo min mogelijk prikkels.

Baby buikje masseren

Doe een paar druppeltjes van de VSM Cinababy buikjesolie op je vingers en wrijf dit in je handen. Nu maakt je je handen en vingers warm met de olie door een wrijf beweging. Nu kun je over de buik van je baby gaan door rustige en zachtjes kleine cirkelende bewegingen te maken rond de navel. Doe dit zachtjes en met de klok mee dit is namelijk ook de richting van de dikke darm. Je maakt vervolgens de cirkel groter en groter. Tijdens de massage kun je een lichte druk uitoefenen naar beneden richting de linkerlies. Dit stimuleert de stoelgang.

“De VSM Cinababy buikjesolie is niet alleen geschikt voor hele jonge baby’s maar ook geschikt voor oudere kinderen die moeite hebben met naar de wc gaan. Je kunt je kindje dan op dezelfde manier masseren.”

FacebooktwittermailFacebooktwittermail